Catalunya, a la cua en assistència sanitària pública

Un informe fet per la Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública així ho denuncia
Alba Vergés, consellera de Sanitat
Alba Vergés, consellera de Sanitat

Catalunya figura en el tercer lloc per la cua, només per davant de les Canàries i el País Valencià, en un informe sobre les comunitats autònomes en atenció sanitària pública elaborat per la Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública, que es fa amb dades dels tres últims anys.

En una roda de premsa, el portaveu de la Federació, Marciano Sánchez Bayle, ha assenyalat la situació de Catalunya "crida l'atenció" si tenim en compte que disposa d'un PIB "relativament alt".

Segons denuncia la Federació, el Govern català en general i la conselleria de Sanitat, ara en mans de la republicana Alba Vergés, en particular, hauria desatès la sanitat per "dedicar-se a altres coses".

Respecte a les Canàries i al País Valencià, que mantenen en els dos últims llocs des de fa nou anys, Sánchez Bayle ha considerat que "la desinversió i l'elevat grau de privatització" han provocat aquesta "situació crítica".

Per contra, el País Basc, Navarra i Aragó són les comunitats amb els millors serveis sanitaris i es mantenen en els tres primers llocs el 2018.

Segons Sánchez Bayle, tot i que en els últims tres anys s'han produït increments pressupostaris, "ni de lluny s'ha recuperat la situació prèvia" d'abans de la crisi.

(Visited 110 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari