Lesmes critica els tribunals europeus que no han vist rebel·lió

I la fiscal general Segarra adverteix que actuarà en la causa de l'1-O amb "total autonomia"
Obertura any judicial
Obertura any judicial

Catalunya ha marcat l'obertura de l'any judicial. Els discursos de la nova fiscal general de l'Estat, María José Segarra, i del president del Consell General del Poder Judicial i el Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, han obert el curs, en un acte presidit pel rei Felip VI.

Lesmes, que a finals d'any acaba el seu mandat, ha criticat les decisions judicials de Bèlgica i Alemanya relacionades amb el procés independentista. Les ha qualificat "d'unilaterals": "No vull passar per alt la greu incertesa que decisions judicials recents procedents d'altres estats membres han generat quan han interpretat de forma unilateral conceptes jurídics autònoms".

La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, per la seva banda, també s'ha referit a Catalunya. En el seu primer discurs oficial, ha defensat que "la llei ens vincula a tots" i que "no pot haver-hi excepcions a aquesta regla perquè el contrari suposa la ruptura mateixa de la democràcia".

Segarra ha advertit que actuarà en la causa de l'1-O amb "total autonomia" i ha afegit que "es donarà una resposta adequada a la greu situació de Catalunya".

També s'ha mostrat ferma a l'hora de donar suport als fiscals que treballen a Catalunya, per als quals ha demanat respecte. La tasca dels fiscals, ha defensat Segarra, serà "especialment ferma davant de qualsevol intent de condicionar, personalment o professionalment, els qui exerceixen les seves funcions en aquesta comunitat".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides