Amb quina nova ‘fake news’ s’ha adornat Puigdemont?

Alay va dir que Puigdemont era el convidat d'honor del govern del cant
Alay va dir que Puigdemont era el convidat d'honor del govern del cantó del Jura

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont no ha estat el convidat d'honor del govern del cantó del Jura, com havia assegurat reiteradament el responsable de la seva oficina i amic, Josep Lluís Alay.

Un usuari de Twitter, Álex Dorado, ha revelat la resposta que va rebre per part del servei d'informació d'aquest cantó quan va preguntar si és cert el que havien anunciat Alay i diversos mitjans catalans favorables a l'independentisme.

Segons ha difós Dorado, a Puigdemont no l'ha convidat aquest govern local, sinó el Mouvement Autonomiste Jurassien (MAJ), el qual ambiciona, per cert, una ampliació del seu territori cantonal mitjançant la incorporació de zones de parla francesa que formen part del cantó de Berna, la capital de la Confederació Suïssa.

A Berna, per cert, no ha agradat la complicitat de l'expresident de la Generalitat amb un moviment que abandera aquesta aspiració. Suïssa té un ferri concepte de l'estabilitat i Puigdemont, com ha demostrat també a Bèlgica, fa amics sobretot entre els partits més radicalment contestataris amb les capitals dels estats.

El MAJ, organitzador del Festival del Poble on ha assistit com a convidat Puigdemont, critica que Berna no hagi aplicat el resultat d'una votació popular amb què la localitat de Moutier, per un marge estret, va decidir canviar el cantó de Berna pel del Jura.

Puigdemont participa de l'agitació jurassien i marxa a Waterloo (Bèlgica), però les que es queden com a caps visibles de l'independentisme català a Suïssa són Marta Rovira (ERC) i Anna Gabriel (CUP), que hi resideixen per evitar la justícia espanyola. El president de la Generalitat, Quim Torra, per cert, ha difós el tuit amb què Alay difonia aquesta falsa notícia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides