Quines fites acaba d’assolir la internacionalització del ‘cas català’?

Jean-Marc Pujol i Quim Torra
Jean-Marc Pujol i Quim Torra

L'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ha rebut el president de la Generalitat, Quim Torra, mostrant un llaç groc a l'americana, un detall on ha sucat pa un dels rivals polítics d'aquest batlle nord-català.

Brice Lafontaine, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Perpinyà, ha dirigit una piulada a Torra on li aclareix que Pujol "el rep a l'Ajuntament amb un llaç groc al pit… mentre que està molt en contra de tot suport als presos i exiliats. Hipocresia total". Ni Pujol ni Torra, que han inaugurat una exposició sobre l'1-O, han respost.

El catalanista Lafontaine, bomber de professió i membre del consell editorial de Nació Digital, va donar suport a Emmanuel Macron i després es va mostrar decebut amb l'actual president de la República francesa.

Va anar a la llista de Jean-Marc Pujol, però l'any passat l'alcalde el va castigar retirant-li les delegacions pel seu suport a Macron. Pujol forma part del partit liberal conservador d'Els Republicans.

D'altra banda, representants de Somos Tabarnia han presentat els dies 28 i 29 d'agost al Parlament Europeu el seu projecte, originàriament una befa al nacionalisme català, consistent en crear una 18a comunitat autònoma amb algunes comarques de Barcelona i Tarragona com a reacció a l'independentisme.

Aquests partidaris de Tabàrnia han defensat la viabilitat del territori com a comunitat autònoma davant diversos eurodiputats, entre els quals Esteban González Pons, del PP.

(Visited 122 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari