Quines fites acaba d’assolir la internacionalització del ‘cas català’?

Jean-Marc Pujol i Quim Torra
Jean-Marc Pujol i Quim Torra

L'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ha rebut el president de la Generalitat, Quim Torra, mostrant un llaç groc a l'americana, un detall on ha sucat pa un dels rivals polítics d'aquest batlle nord-català.

Brice Lafontaine, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Perpinyà, ha dirigit una piulada a Torra on li aclareix que Pujol "el rep a l'Ajuntament amb un llaç groc al pit… mentre que està molt en contra de tot suport als presos i exiliats. Hipocresia total". Ni Pujol ni Torra, que han inaugurat una exposició sobre l'1-O, han respost.

El catalanista Lafontaine, bomber de professió i membre del consell editorial de Nació Digital, va donar suport a Emmanuel Macron i després es va mostrar decebut amb l'actual president de la República francesa.

Va anar a la llista de Jean-Marc Pujol, però l'any passat l'alcalde el va castigar retirant-li les delegacions pel seu suport a Macron. Pujol forma part del partit liberal conservador d'Els Republicans.

D'altra banda, representants de Somos Tabarnia han presentat els dies 28 i 29 d'agost al Parlament Europeu el seu projecte, originàriament una befa al nacionalisme català, consistent en crear una 18a comunitat autònoma amb algunes comarques de Barcelona i Tarragona com a reacció a l'independentisme.

Aquests partidaris de Tabàrnia han defensat la viabilitat del territori com a comunitat autònoma davant diversos eurodiputats, entre els quals Esteban González Pons, del PP.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides