Puigdemont aprofita la possible anul·lació del canvi d’hora per reivindicar l’1-O

Esgrimeix la baixa participació de la consulta europea en defensa del referèndum unilateral que ell va promoure
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha aprofitat per reivindicar el resultat de la consulta de l'1-O a partir de l'anunci del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, sobre una possible supressió del canvi d'hora bianual a la Unió Europea.

Juncker ha explicat que proposarà aquesta anul·lació obeint el parer del 80% dels 4,6 milions de ciutadans europeus que han dit la seva, i Puigdemont ha expressat a Twitter: "La Comissió Europea anul·larà el canvi d'hora després del resultat d'una consulta on ha participat menys de l'1% de la població. Jo ho vaig fer i m'agrada la decisió. Ho tindré en compte quan un dirigent europeu digui que el referèndum 1-O no val perquè hi va participar el 43% del cens".

Puigdemont, durant la seva etapa com a president, no va poder obtenir de la Comissió Europea un posicionament favorable al referèndum sobre la independència de Catalunya que va promoure el seu govern tot i l'oposició del govern d'Espanya. Juncker i el seu vicepresident Frans Timmermans, en canvi, avalaron el sistema constitucional espanyol i van fixat el respecte a aquest ordre com "el punt de partida" de qualsevol debat territorial.

Després de l’1-O, l’expresident Puigdemont va titllar la Unió Europea de “club de països decadents”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides