Escalada dialèctica entre Pedro Sánchez i Quim Torra

Els dos presidents tensen els seus discursos just abans de tornar-se a trobar aquesta tardor
Quim Torra i Pedro Sánchez
Quim Torra i Pedro Sánchez

El president del govern central, Pedro Sánchez, i el president català, Quim Torra, han intercanviat en les darreres hores missatges enfrontats sobre els passos que cal seguir per reconduir la situació política de les relacions entre l'administració catalana i la de l'Estat.

Pedro Sánchez ha dit, des de Colòmbia on està de viatge oficial, que "el senyor Torra sap perfectament quin és el camí que oferiria tornar a l'unilateralisme, la fallida de la legalitat, el desacatament". D'aquesta manera, el president del govern central recordava que l'Estat pot tornar a aplicar l'article 155 de la Constitució per a intervenir l'administració catalana.

Sánchez va fer aquestes declaracions després que transcendís que Torra té previst anunciar en la conferència que farà el pròxim 4 de setembre que exigirà a Sánchez la convocatòria d'un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya per poder trencar amb l'Estat. Es preveu que Torra també expliciti que no admetrà una condemna inculpatòria pels acusats de l'1-O i que els pensa excarcerar sigui quina sigui la sentència del Tribunal Suprem.

Davant de les darreres declaracions del president del govern central, el president de la Generalitat ha dit aquest divendres a través de Twitter: "Benvolgut president Sánchez, creia haver entès que a un problema polític anàvem a buscar-li una solució política. Per la nostra banda, sempre ens trobaràs en la via de l'obediència al poble de Catalunya, el diàleg, la convivència i la no violència. Una abraçada".

Amb la qual cosa, Torra insisteix que la seva via és l'obediència al poble de Catalunya, amb el que explicita que no descarta la desobediència si finalment no hi ha un acord en els termes que exigeix, és a dir, a través d'un referèndum d'autodeterminació vinculant.

La de Torra no ha estat l'única veu que amenaça amb la desobediència si l'Estat no accepta les condicions independentistes, ja que el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha dit darrerament que "caldrà desobeir" si el Congrés no accepta la celebració d'un referèndum pactat i si la Fiscalia General de l'Estat no es pronuncia de manera clara en favor dels líders independentistes que estan a la presó.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari