Estat i Generalitat, enfrontats pels llaços grocs

El president Sánchez defensa que la Fiscalia investigui els Mossos que han identificat els qui retiren simbologia independentista
Pedro Sánchez i Sebastián Piñera, president de Xile.
Pedro Sánchez i Sebastián Piñera, president de Xile.

El president del govern central, Pedro Sánchez, defensa que la Fiscalia investigui els Mossos d'Esquadra que han identificat persones que retiraven llaços grocs de la via pública. Sánchez ha afirmat des de Xile, on es troba de viatge oficial, que "la Fiscalia és autònoma i, en conseqüència, el què fa el Govern d'Espanya és respectar l'autonomia de la Fiscalia".

Pedro Sánchez considera que en aquest cas la Fiscalia està obligada a demanar informació sobre l'actuació dels Mossos. En aquest context, Sánchez ha aprofitat per dir al president català, Quim Torra, que el seu projecte per a Catalunya passa per ser "escrupolosament respectuós amb l'autogovern".

D'aquesta manera, el president del govern central ha respost a Quim Torra, qui li ha exigit que explicités el seu projecte per a Catalunya i també ha lamentat la decisió de la Fiscalia d'investigar l'actuació dels Mossos davant els qui retiren llaços grocs.

Torra s'ha preguntat, des de Brussel·les aquest dilluns després de reunir-se amb Carles Puigdemont, que "com és possible que (…) la Fiscalia espanyola s'atreveixi a investigar els Mossos d'Esquadra que senzillament estaven fent la seva feina".

Buch no vol tractar els llaços grocs a la Junta de Seguretat
El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha decidit excloure la polèmica dels llaços grocs de la pròxima reunió de la Junta de Seguretat, en considerar que "la seguretat ciutadana i l'ordre públic a Catalunya són competències exclusives de la Generalitat de Catalunya".

Miquel Buch li ha enviat una carta amb aquesta afirmació al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, aquest dilluns en la que li indica que "amb la voluntat de contribuir a preservar lleialment el criteri de respecte recíproc a l'exercici de les pròpies competències, voldríem indicar que, en relació a la seva proposta de punt 'Anàlisi general de la seguretat pública a Catalunya: Convivència a l'espai públic' valorem positivament i agraïm l'interès que expressa aquesta proposta però considerem necessari remarcar que la seguretat ciutadana i l'ordre públic a Catalunya són competències exclusives de la Generalitat de Catalunya que s'exerceixen mitjançant la PG-ME (Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra)".

El conseller d'Interior, però, ha aprofitat per demanar a Grande-Marlaska "eventuals responsabilitats" de membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat que podrien estar implicats en agressions a independentistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides