L’independentisme homenatja Forn pel 17-A

Milers de persones es congreguen davant la presó de Lledoners, on és empresonat l'exconseller d'Interior
Acte 17-A a Lledoners
Acte 17-A a Lledoners

Homenatge de l'independentisme als exmembres del Govern empresonats per l'1-O i, especialment, a l'exconseller d'Interior, Joaquim Forn.

La plana major de l'independentisme ha traslladat el seu record a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils a les portes del Centre Penitenciari de Lledoners, on a més de Forn es troben en presó provisional Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Escenari des d'on, sota intensa pluja, han volgut retre homenatge a l'actuació de l'Executiu cessat per l'article 155 de la Constitució durant els atemptats del 17-A, sobretot al llavors líder de l'operatiu, Joaquim Forn, així com a la plana major de la policia catalana capitanejada per Josep Lluís Trapero.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha liderat una comitiva en la qual també han estat presents el vicepresident, Pere Aragonès, i els consellers Elsa Artadi, Miquel Buch, Ester Capella i Àngels Chacón per visitar a Forn a la presó.

El president de la Generalitat ha agraït la presència dels congregats tot i les inclemències meteorològiques i ha reivindicat que Catalunya "és un país de pau i de convivència que vol acollir". Torra ha tornat a recordar que "en aquest acte falta gent", en referència a Forn i la resta d'empresonats pel procés.

En aquest sentit, el president ha insistit que no deixaran de treballar fins a "aconseguir no només la llibertat dels presos, sinó també la llibertat del país".

Laura Masvidal, esposa de Forn i portaveu de l'Associació Catalana pels Drets Civils, ha explicat que aquest mateix divendres dins la presó s'ha realitzat un sentit record a les víctimes i homenatge als cossos de seguretat i emergència, entre ells Forn, a qui han regalat una samarreta signada per reclusos i funcionaris amb missatges de suport.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides