El Govern repesca Homs i Mundó per a la Comissió Jurídica Assessora

Els dos exconsellers han estat nomenats per l'alt òrgan consultiu de l'executiu català
Homs
Homs

El Govern ha aprovat aquest dimarts els nomenaments dels exconsellers Francesc Homs i Carles Mundó com a nous membres de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat.

A la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha defensat que són dos nomenaments "positius" perquè són advocats en exercici amb amplis coneixements de l'administració catalana.

Cal recordar que Homs va ser conseller de Presidència amb Artur Mas i diputat al Congrés i va ser inhabilitat pel Tribunal Suprem per la consulta del 9 de novembre de 2014 -condemna que ja ha complert-, mentre que Mundó va ser conseller de Justícia amb Carles Puigdemont, i està sent investigat pel TS pel procés sobiranista.

La Comissió Jurídica assessora és l'alt òrgan consultiu del Govern, està format per 15 juristes, i "vetlla per la legalitat de l'actuació de les diverses administracions catalanes", segons es recull al web de la Generalitat de Catalunya.

Tant Mundó com Homs són llicenciats en Dret: el primer milita a ERC i el segon al PDeCAT i actualment estan allunyats de la primera línia política.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides