Unitat Catalana vol portar Puigdemont a Perpinyà

El partit de centredreta francès pretén que l'expresident participi en un debat sobre el tractament mediàtic del procés
Carles Puigdemont, ex-president de la Generalitat
Carles Puigdemont, ex-president de la Generalitat

El diari L'Indépendant de Perpinyà publica que Carles Puigdemont podria visitar el pròxim 4 de setembre la ciutat francesa de Perpinyà. La seva presència seria, però, com a periodista participant en un debat paral·lel al festival internacional de reportatges fotogràfics que fa aquesta ciutat de la Catalunya Nord i que enguany arriba a la seva 30a. edició.

Segons el rotatiu francès, el responsable del festival, Jean-François Leroy, no ha volgut que el debat independentista català embrutés el certamen i no s'ha programat cap exposició sobre el tema, de fet ha arribat a afirmar que "no he vist res interessant fora de les imatges de les manifestacions, però quaranta fotos de banderes no fan una exposició".

Això ha provocat que el partit de centredreta francès que defensa la catalanitat de la Catalunya Nord, Unitat Catalana, hagi decidit programar pel 4 de setembre, quan es farà el certamen fotogràfic, un col·loqui sobre el tractament mediàtic del procés en el qual hi participarien el director de TV3, Vicent Sanchis, el fotoperiodista agredit presumptament per un policia nacional, Jordi Borràs, i l'expresident català, que havia exercit de periodista, Carles Puigdemont, entre d'altres periodistes.

De fet, un dirigent d'Unitat Catalana ha arribat a afirmar arran de les declaracions de Puigdemont quan va dir que no trigaria 20 anys a trepitjar sòl català, que "bé podria ser que ja estigui a Catalunya el 4 de setembre, a Perpinyà".

El rotatiu francès recorda, però, que la proposta d'Unitat Catalana, feta a través dels seus dirigents Jaume Roure i Pierre Becque, pot topar amb un problema legal. Malgrat que Puigdemont pot circular lliurement per Europa, tret d'Espanya, també és cert que França i Espanya tenen un acord bilateral per facilitar l'extradició de presos arran del conflicte d'ETA, per la qual cosa els advocats de l'expresident estarien estudiant si és recomanable que aquest visiti Perpinyà.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides