El govern de Sánchez es compromet a protegir més els coralls catalans

L’executiu de Rajoy va concedir 12 llicències d'extracció en el marc del 155
L'exdelegat del govern Enric Millo
L'exdelegat del govern Enric Millo

Un dels efectes de la intervenció de la Generalitat de Catalunya per part del govern espanyol de Mariano Rajoy a partir de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució va ser la concessió de 12 llicències per a l'extracció de corall a la zona d'aigües exteriors que va d'Arenys de Mar a Begur.

Ara, el govern de Pedro Sánchez s'ha compromès a aplicar mesures per protegir els coralls. La secretària general de Pesca, Alicia Villauriz, i la directora general de Recursos Pesquers, Isabel Artime, han apuntat que el novembre es publicarà una nova ordre que no permetrà extreure corall a menys de 50 metres i obligarà els corallers a desembarcar únicament en ports autoritzats i a avisar amb antelació de la seva arribada, publica El Punt Avui. El govern espanyol també s'ha compromès a obligar els corallers a estar localitzables mitjançant un dispositiu de control per satèl·lit, afegeix la mateixa informació.

La Generalitat de Catalunya, que s'oposava a l'extracció de corall, havia decretat una moratòria fins a l'any 2027 sobre les aigües interiors que van de Begur fins a la frontera amb França per  facilitar la regeneració de les poblacions d'aquests animals. Entitats ecologistes també s'havien manifestat contra la decisió del govern del PP, que afectava, això sí, una zona marítima més allunyada de la costa, ubicat al sud de Begur, on la presència de corall és escassa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides