Puigdemont: “No trigaré vint anys a trepitjar sòl català”

L'expresident de la Generalitat espera "fets" de l'executiu de Pedro Sánchez
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Carles Puigdemont ha anunciat que aquest cap de setmana ja estarà instal·lat de nou a Brussel·les per ocupar "la casa de la república" i posar en marxa "el consell de la república" per "continuar el mandat de la gent".

En una roda de premsa a Berlín, Puigdemont ha assegurat: "no sé si trigaré vint anys a trepitjar sòl espanyol, el que sé és que no trigaré vint anys a trepitjar sòl català".

Sobre l'arribada del socialista Pedro Sánchez a la Moncloa, diu que "tenim disposició al diàleg, però hem d'abordar el tema essencial: les relacions entre Catalunya i Espanya" per a Puigdemont ara hi ha un "canvi de clima d'estil i de llenguatge, però ara ha de venir el temps dels fets".

En aquest context, Puigdemont es pregunta com pot ser que el govern espanyol hagi arribat a dialogar amb els terroristes d'ETA i no ho faci amb els independentistes catalans que mai han utilitzat la violència.

L'expresident català ha afirmat que cal tornar a la situació anterior a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, però que "si no hi ha restitució democràtica, també demà mateix, avui, podria trepitjar sòl català, però seria el sòl català del sud de França".

Preguntat sobre el fet que els càlculs de votacions de l'1-O apuntessin que va participar només el 43% del cens, Carles Puigdemont ha assegurat que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat van arribar a confiscar un milió de vots afirmant que si no ho haguessin fet, s'hagueren comptabilitzat fins a tres milions de vots.

L'anterior inquilí del Palau de la Generalitat també considera que les informacions que apuntaven un suport de Rússia a les aspiracions dels independentistes catalans per corcar la Unió Europea són fake news, perquè considera que els fets demostren tot el contrari.

També considera fake news quan s'ha dit que hi ha empreses que han marxat de Catalunya. Puigdemont, però, ha reconegut que no hi ha "cap" estat europeu que doni suport el moviment independentista de Catalunya, afegint però que compta amb la simpatia de molts ciutadans de la UE.

Malgrat haver imposat les seves tesis i els seus candidats en el darrer congrés del PDECat celebrat aquest cap de setmana, Puigdemont ha assegurat que ell no controla el grup parlamentari del partit al Congrés dels Diputats. Però ha advertit a Pedro Sánchez, que va tenir el suport del PDECat per arribar a la Moncloa que "qui rep els vots d'algú, ha de correspondre, mentre això sigui així, no veig problema en no canviar el sentit del vot".

L'expresident de la Generalitat, tot i assegurar que no és l'únic responsable de la Crida Nacional per la República, ha dit que el moviment ja compta amb 40.000 adscrits, i que cal veure com els partits independentistes decidiran la seva relació amb aquesta plataforma.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari