Els comuns proposen copiar els pactes que no han funcionat

Xavier Domènech
Xavier Domènech

Catalunya en Comú Podem ha estat força desapareguda des de fa setmanes. La polarització entre els independentistes i els antiindependentistes els ha deixat fora de joc de la majoria de debats públics sobre el procés sobiranista a Catalunya. La reunió del president de la Generalitat, Quim Torra, amb el líder dels comuns, Xavier Domènech, havia de suposar un punt d’inflexió en aquesta espiral. Amb el govern català en marxa, les institucions “recuperades” i sense l’article 155 de la Constitució, els comuns estaven cridats a poder ser un nou actor protagonista de la política catalana.

Però Xavier Domènech va sortir de la reunió amb una única proposta a Quim Torra: copiar i reeditar els pactes que ni han funcionat ni s’han demostrat útils per solucionar el problema polític a Catalunya. I és que els comuns van demanar a Torra que impulsés una gran “taula de diàleg” amb polítics i societat civil que aglutini “elements comuns” que puguin “ajudar a sortir de la situació”. És a dir, Domènech va anar a veure el president català per demanar-li que reediti un nou pacte nacional pel dret a decidir o pel referèndum. Per si això fos poc, el president del Parlament, Roger Torrent, ja està engegant una iniciativa semblant per la “defensa dels drets civils i polítics”. Amb tot això, la proposta dels comuns ha caigut en sac trencat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.