Sánchez veu “raonable” l’apropament dels presos independentistes

El cap de l'executiu central té previst reunir-se amb Quim Torra al mes de juliol
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dilluns que és “raonable” que els líders independentistes que es troben empresonats siguin traslladats a presons catalanes per poder estar prop de les seves famílies. Sánchez ha afegit, però, aquesta opció es contemplaria quan acabi la instrucció del Tribunal Suprem. Sánchez ha dit que “és raonable que una vegada acabada la instrucció, Institucions Penitenciàries prengui la decisió d’acostar als presos a presons catalanes, perquè estiguin prop dels seus familiars i dels seus lletrats. Al moment en què es consideri substanciada la instrucció, el Govern d’Espanya podrà prendre la decisió de traslladar els presos”.

En declaracions a TVE, Sánchez també va anunciar que té previst reunir-se a principis del pròxim mes de juliol amb el president de la Generalitat, Quim Torra. Per al president del govern central cal tornar al diàleg reactivant mecanismes de relacions com és la comissió bilateral Estat-Generalitat que fa anys que no funcions. Amb Torra, Sánchez té previst abordar les més de 40 reivindicacions que va reclamar l’anterior president català Carles Puigdemont. Es dona la circumstància que Sánchez i Torra, però, coincidiran aquest divendres a Tarragona en la inauguració dels XVII Jocs Mediterranis.

Per altra banda, el cap de l’executiu central va afirmar que “aspiro a convocar eleccions en el 2020, a esgotar la legislatura. Feina n’hi ha. La meva aspiració és esgotar la legislatura”. Pedro Sánchez trencarà la tradició del primer viatge oficial dels nous presidents espanyols que sempre el fan al Marroc. Sánchez farà el seu primer viatge oficial a França per reunir-se amb el president Emmanuel Macron amb el que prepararà la propera cimera de la UE amb el debat sobre la immigració sobre la taula.

Altres temes que va abordar el president del govern central van ser la derogació de la llei “mordassa”, deixar sense efecte el copagament farmacèutic pels pensionistes, o el trasllat definitiu de les restes mortals de Francisco Franco fora del Valle de los Caídos tal com havia aprovat el Congrés dels Diputats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.