Andreu Joan Martínez dirigirà els Mossos

El nou director de la policia catalana ja havia estat director general de l'Administració de Seguretat amb Felip Puig
Título de la imagen
Título de la imagen

El nou conseller d’Interior, Miquel Buch, ha decidit entregar la direcció dels Mossos d’Esquadra a Andreu Joan Martínez, qui ja havia ocupat la direcció general de l’Administració de Seguretat quan Felip Puig va ser conseller del departament.

Andreu Joan Martínez és un home de confiança del nou secretari general d’Interior, Brauli Duart. Tots dos han estat treballant plegats dins la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Mentre Duart ha ocupat la presidència de CCMA, Martínez ha estat director d’Estratègia d’aquest ens que gestiona TV3 i Catalunya Ràdio.

Martínez substituirà en el càrrec Pere Soler que va ser cessat del càrrec de director general dels Mossos d’Esquadra amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a l’administració catalana.

Aquest dilluns, el conseller Buch s’ha reunit amb el cap dels Mossos d’Esquadra, el comissari Ferran López, per analitzar la situació del cos. Ja ha transcendit que López serà substitut al capdavant dels Mossos, i que d’entrada, Buch li proposarà la restitució del càrrec a l’anterior màxim responsable uniformat dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero.

Miquel Buch havia de reunir-se avui amb l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn, que es troba empresonat per ordre del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, per fer el traspàs de temes del departament però el Ministeri de l’interior no ha donat permís per fer la reunió al·ludint problemes burocràtics cosa que ha provocat malestar en el govern català.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari