Rajoy diu no a l’executiu de Torra

Un informe encarregat per la Moncloa diu que la proposta del president català no té "viabilitat jurídica"
mariano rajoy maig2018
mariano rajoy maig2018

El govern central ha respost negaivament i per carta a la petició feta pel president català, Quim Torra, en la qual també per carta demanava al govern de Rajoy que desencallés el nomenament dels consellers proposats per ell mateix, i en el que s’incloïen Josep Rull, Jordi Turull, Toni Comín i Lluís Puig, que estan fugits o a la presó.

L’executiu de Mariano Rajoy ha enviat la resposta a Víctor Cullell, secretari del Govern de la Generalitat de Catalunya, en la qual l’informen que l’anàlisi jurídica feta per la Moncloa conclou que no pot publicar els nomenaments de Torra perquè no tenen “viabilitat jurídica”.

L’encarregat de respondre al govern català ha estat el secretari d’Estat d’Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, alhora número dos de la vicepresidenta del govern central, Soraya Saénz de Santamaría.

En la seva carta, Bermúdez de Castro afirma que “la proposta que efectua en relació a quatre persones no és vàlida ni eficaç, doncs, atenent paràmetres exclusivament jurídics, no podran exercir les seves funcions institucionals com a consellers conformement a les previsions i exigències que para tal comesa recull la normativa vigent”.

L’informe al que fa referència el secretari d’Estat ha estat elaborat per l’Advocacia General de l’Estat amb data del 28 de maig. Segons el text, l’informe “avala, concreta i desenvolupa els arguments” pels quals considera “que no és factible la publicació pretesa” per part de Torra.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari