Quines queixes rep el ‘Preguntes freqüents’ de TV3?

javier ortega smith
javier ortega smith

Un dels programes televisius que més polèmica genera a Catalunya en el marc del procés és el Preguntes freqüents (FAQs) de TV3. La pluralitat n’és punt roent, per exemple, pel que fa a les aparicions de l’advocat de Vox Javier Ortega Smith.

Per a alguns, fonamentalment no independentistes, el fet que es convidi a un representant d’un partit ubicat a la dreta del PP obeeix a la necessitat de reforçar, pel contrast amb l’unionisme de la línia més dura que mostra Vox, el relat dels convidats i col·laboradors favorables al procés, tot arraconant posicions antiprocessistes més matisades i potencialment més convincents.

Per a uns altres, la interpretació és la contrària. L’economista i presentador d’Economia en colors (també de TV3), Xavier Sala-i-Martin, s’ha queixat les darreres hores, per exemple, que PP i Ciutadans han aconseguit condicionar aquest programa: “Escolteu @FAQSTV3, hauríeu de fer una reflexió molt seriosa. NO pot ser que les queixes de Cs i el PP us hagin calat tant. NO pot ser feixistes al programa cada setmana. NO podem tenir gent d’ultradreta. Una cosa és ser plurals i l’altra ser gilipolles. La gent està emprenyada”.

PP i Cs, per cert, eviten anar a TV3 adduint que no volen fer el joc a la línia independentista que retreuen als responsables de la cadena. La presentadora, Laura Rosel, lamentant que és “un peix que es mossega la cua”, s’ha referit a aquesta manca de disposició en alguna ocasió, especificant que Felipe González, Maria Dolores de Cospedal, Albert Rivera, Soraya Sáenz de Santamaría, Pedro Sánchez i alguna vegada Miquel Iceta “no han volgut venir”.

En va fer esment quan va entrevistar l’escriptor i crític de televisió Víctor Amela, el qual va reclamar més veus de figures públiques no indepes que no fossin polítics parlant entre elles, com n’hi ha d‘indepes, a la televisió pública catalana.

La cirereta de les reclamacions l’acaba de posar el Partit Pirata amb una campanya a Twitter per aconseguir que convidin als seus representants al Preguntes freqüents i no a “a la ultradreta reaccionària i feixista com Vox”.

(Visited 190 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari