La Fiscalia vol que Llarena esmeni les ordres de detenció

Una portaveu de la Fiscalia de Schleswig-Holstein manifesta que també estudien "qüestions formals" minuciosament
El jutge Pablo Llarena

Després que la justícia belga denegues per un defecte de forma l’extradició dels exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig, la Fiscalia ha sol·licitat al magistrat Pablo Llarena que reformuli les ordres de detenció esmenant els errors. En particular, li demana que torni a dictar presó i a tramitar una euroordre per als tres consellers instal·lats a Bèlgica.

Llarena i la Fiscalia volen evitar que la decisió de la justícia belga es repeteixi a Alemanya, on es troba el també reclamat expresident Carles Puigdemont. El magistrat Llarena ha comunicat, en aquest sentit, a la fiscalia alemanya que l’ordre de processament és equiparable a una ordre de detenció, de manera que, segons sosté, es complirien els requisits de les ordres europees de detenció i lliurament.

Per la seva part, la portaveu de la Fiscalia General de Schleswig-Holstein ha rebutjat pronunciar-se sobre la decisió de la justícia belga, però ha respost que “estan mirant amb minuciositat totes les direccions, incloses les qüestions formals”, publica El Mundo.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari