Més de 3.500 sensesostre a Barcelona

Els voluntaris de la XAPSLL han comptabilitzat 956 d'aquestes persones dormint al carrer
sense sostres badalona
sense sostres badalona

La nit d’aquest dimecres ha tingut lloc a Barcelona el recompte anual de persones sense sostre que efectuen voluntaris de la Xarxa d’Atenció a les Persones sense Llar (XAPSLL). Segons les seves xifres, 956 persones viuen als carrers de Barcelona, 70 menys que el 2017, però hi ha 2099 que s’allotgen en equipaments municipals o d’entitats socials, 93 més que l’any passat.

En total, el recompte efectuat per 925 voluntaris de la XAPSLL ha xifrat en més de 3.500 les persones sense sostre a la capital catalana. Pel que fa al fenomen del barraquisme, les dades d’enguany indiquen un increment de les persones que viuen en campaments i barraques. El 2017 eren uns 444 de mitjana i enguany, un 536, segons fonts municipals.

La regidora de Drets Socials Laia Ortiz ha demanat ajuda a la Generalitat i al govern espanyol perquè “l’Ajuntament sol no pot acabar amb el problema”. La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, iniciarà una actuació d’ofici sobre la proliferació d’assentaments de persones sense sostre.

Incident a Girona
A Girona, la nit del passat diumenge, un sensesostre va protagonitzar un incident a una comissaria dels Mossos d’Esquadra perquè volia dormir calent i sopar, ha publicat El Periódico. En concret, va llançar una pedra i va amenaçar un agent amb un ganivet. Segons la mateixa informació, l’home va ser detingut i no va passar la nit al carrer.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari