Torra diu ara que estima el poble espanyol

El nou president apunta que s'haguessin evitat "que ningú marxés del país" amb una DUI el 10 d'octubre
quim torra catradio 15 maig 2018
quim torra catradio 15 maig 2018

El flamant president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha tornat a referir als seus incendiaris articles i piulades contra els espanyols i els castellanoparlants en una entrevista concedida aquest dimarts a Catalunya Ràdio.

“El poble espanyol és un poble germà, un poble que estimo” i “amb qui m’agrada estar”, expressa ara el nou president, qui ha insistit a dir que s’ha sentit dolgut per la interpretació de les seves paraules. “De vegades, el punt de dialèctica que té el periodisme porta a l’excés“, ha indicat en la mateixa línia expressada aquest dilluns.

“Amb la república catalana tots els catalans tindran dret a l’ús de la seva llengua. El castellà també serà llengua oficial”, ha assegurat. “Jo vinc de la tradició més clàssica del catalanisme, crec que és català qui viu i treballa a Catalunya”, ha agregat.

“La nostra gran oportunitat va ser el 10 d’octubre. Hauríem d’haver proclamat la república i que ningú marxés del país“, ha declarat. Així mateix, ha dit que quan Carles Puigdemont li va fer la proposta, ell va presentar-li “algunes objeccions com que potser hi havia gent més capaç”.

Torra també s’ha compromès a “restituir” tots els consellers i alts càrrecs de la Generalitat que van ser destituïts pel govern espanyol arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

“El principi de restitució és per a tothom. S’han d’entendre les circumstàncies personals de cadascú però si els consellers accepten, serà un honor”, ha especificat. “La internacionalització és clau i sobre el Diplocat plantarem batalla”, ha dit sobre la restitució que preveu pel que fa a l’acció exterior de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides