El bloc ‘indepe’ veta la comissió sobre espionatge

Retiren del ple la investigació sobre el presumpte espionatge a polítics i periodistes
mesa junta portaveus torrent
mesa junta portaveus torrent

La majoria independentista de la Junta de Portaveus ha decidit retirar del ple la comissió d’investigació sobre espionatge a periodistes i polítics presentada per tota l’oposició. La decisió s’ha produït tot just 10 minuts abans de començar el ple i ha provocat la denúncia dels parlamentaris que van signar la petició (PPC, PSC, Catalunya en Comú Podem i Ciutadans).

Segons la proposta, la comissió estava destinada a investigar “els casos concrets en què polítics, sindicalistes, periodistes i altres cossos de seguretat i informació de l’Estat van ser sotmesos a espionatge polític i seguiment de les seves activitats”, així com “establir la identitat de les persones responsables” d’aquests espionatges.

“S’ha suprimit la proposta per motius polítics, hi ha coses que molesten, com fer una comissió d’investigació sobre l’espionatge contra polítics i periodistes”, ha clamat Carlos Carrizosa, portaveu de Cs.

Per part del PSC, Assumpta Escarp ha considerat “xocant” que el Dia Internacional de la Llibertat de Premsa es veti al Parlament aquesta iniciativa; els motius al·legats pels independentistes “no convencen a ningú”.

Elisenda Alamany (CatECP) també s’ha sumat a les crítiques: “a deu minuts de començar un ple ens sembla molt cutre dir que és un tema formal dir que avui no podem encomanar una comissió d’investigació d’aquestes característiques”. “A qui li fa por la transparència?”, s’ha preguntat.

El portaveu del PPC, Alejandro Fernández, ha acusat la majoria sobiranista de cometre “un atac gravíssim a la democràcia” i ha remarcat que “crea un precedent molt greu”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides