Quina nova distinció es concedeix a Paco Marhuenda?

marhuenda sexta paco
marhuenda sexta paco

L’Ajuntament de Malagón (Ciudad Real), governat pel PP, preveu concedir aquest divendres al director de La Razón, el català Paco Marhuenda, la distinció de “Cavaller de la Concòrdia”, mentre que la distinció de la “Dama de la Concòrdia” es concedirà a la presidenta del Congrés, Ana Pastor.

La decisió ha generat controvèrsia. Els representants locals del PSOE troben el nomenament un “despropòsit” i acusen els populars d’usar l’Acte de la Concòrdia com un acte de partit. Argumenten que entre els mèrits de Marhuenda “és difícil” reconèixer “la cerca de la concòrdia entre els espanyols”. Els socialistes també denuncien que no s’ha informat l’oposició de l’elecció, la qual sospiten que ni tan sols compta amb el consens del govern municipal. Volen que Marhuenda i Pastor no acceptin els honors.

Un cas similar, també en clau de partit, va ser el de la distinció de Marhuenda com a comissari honorífic de la Policia Nacional, atorgada quan Jorge Fernández Díaz, amic del director de La Razón, era ministre de l’Interior. El Sindicat Unificat de Policia (SUP), majoritari a la Policia Nacional, es va querellar contra Fernández Díaz, a qui va atribuir un acte de nepotisme. Marhuenda, com Fernàndez Díaz, era un alt càrrec molt proper a Mariano Rajoy quan aquest era ministre de José María Aznar.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari