Absolts dos neonazis de coaccionar periodistes

El fiscal demanava quatre anys i el jutge rebaixa la pena a una multa de 240 euros per a un d'ells
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Els dos neonazis acusats d’expulsar un grup de periodistes de l’acte del 12 d’octubre a Montjuïc, ara fa dos anys, han quedat absolts. La fiscalia els acusava de coaccions i delictes contra el dret fonamental a la informació, amb agreujant d’odi. Demanava quatre anys de presó. Pel jutge, però, només un d’ells va fer una amenaça lleu i li posa una multa de 240 euros.

Els fets provats de la sentència recullen que els dos acusats, el responsable de les joventuts de Democràcia Nacional, Juan de Haro, i José Miguel P.G, van perseguir al periodista Enric Borràs després de confondre’l amb el seu germà, fotoperiodista especialitzat en els moviments d’ultradreta. “Fill de puta, separatistes terroristes, Jordi Borràs cambra de gas, fills de puta”, li van cridar.

En veure que el periodista gravava els fets José Miguel P.G. el va increpar: “Això, fes-me una foto i envia-li al teu germà, t’arrencaré el cap”. Borràs i tres periodistes, davant el temor d’una agressió, van fugir fins al cordó policial dels Mossos d’Esquadra. Els dos acusats, afegeix la sentència, “els van perseguir amb gest hostil i desafiant amb l’aparent intenció d’assegurar amb això que Enric Borràs abandonés definitivament el lloc”.

Com que no es va acreditar la violència requerida pel delicte de coaccions, argumenta el jutge, no es pot condemnar per aquest delicte. I tampoc per un delicte greu d’amenaces. En conseqüència, procedeix tan sols condemnar José Miguel P.G. a una multa de 240 euros per un delicte lleu d’amenaces.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides