Cs, PSC i PPC planten els represaliats pel franquisme

represaliats del franquisme
represaliats del franquisme

El 14 d’abril es commemora el dia de la República. Aprofitant l’efemèride, cada any pels volts d’aquesta data, el Parlament celebra un homenatge i una ofrena floral en record dels republicans represaliats pel franquisme. L’acte mai ha comptat amb una entusiasta participació de grups com PPC o Cs, però anys enrere hi assistien sense problemes. I, per descomptat, la resta de formacions, de caire progressista o catalanista, participaven massivament a l’homenatge.

Aquest any, però, la sorpresa va saltar quan en començar l’homenatge cap diputat de Ciutadans, del PSC ni del PPC hi era present ni tenia pensat participar-hi. Algun dels acompanyants del president de l’Associació Pro Memòria dels Immolats per la Llibertat de Catalunya reconeixia que no donava crèdit. De fet, hi havia qui s’ho podia esperar de Cs o el PPC, però l’absència del PSC va calar fons entre els assistents.

En ser preguntats posteriorment els grups per la seva plantada, tots van justificar l’absència pel discurs de Roger Torrent, que van considerar sectari i partidista. Però com a excusa, no colava. Ells havien decidit no acudir-hi i no hi van assistir sense haver escoltat el president del Parlament ni saber què diria. I, a més, era el seu primer any en el càrrec presidint l’acte. Plantada de manual a les víctimes republicanes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides