El Parlament manté el vot delegat de Puigdemont

També salva la reforma de la llei de presidència impulsada per JxCat per investir l'expresident a distància
mesa junta portaveus torrent
mesa junta portaveus torrent

La majoria independentista ha bloquejat la revisió de la delegació de vot de Carles Puigdemont, sol·licitada per Ciutadans i el PP. Tampoc han prosperat els intents del PSC i PP de frenar la reforma de la llei de la presidència que ha impulsat JxCat per mirar d’investir l’expresident a distància.

Un assumpte que de moment no es tractarà en el pròxim ple, fixat per al dimecres 25 d’abril, que servirà per aprovar la convalidació del decret que permetrà que els funcionaris catalans recuperin part de la paga extra.

Malgrat les reclamacions de PP i Ciutadans, l’expresident podrà seguir votant tot i no estar a l’hemicicle. Carlos Carrizosa, portaveu de C’s, ha clamat contra aquesta decisió de la Mesa, ja que considera que va en contra del dictamen del Consell d’Estat i que pot “alterar fraudulentament” les majories.

També segueix el seu curs la reforma de la llei de la presidència, malgrat que PSC i PP alertaven que aquesta iniciativa és antiestatutària. La llei busca crear un marc legal perquè es puguin fer investidures i nomenar consellers a distància, així com que els càrrecs del Govern puguin estar operatius des de l’estranger.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari