Els Mossos alerten Torrent d’una deriva violenta del procés

"Ara no hi ha d'haver violència", ha manifestat Puigdemont
Torrent i Costa al Parlament
Torrent i Costa al Parlament

El cap policial dels Mossos d’Esquadra, Ferran López, ha mantingut aquest dilluns una reunió amb el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, durant la qual li ha demanat un discurs de crida a la calma i a la no-violència que, de fet, ja ha esgrimit les darreres hores no només el mateix Torrent, sinó també l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Segons revela El Mundo, el cap dels Mossos va alertar Torrent d’una deriva violenta del procés ja en marxa, de la perspectiva d’un futur marcat per aquesta deriva i de l’afectació de la seguretat ciutadana. El mateix diari cita que un càrrec de la policia catalana interpreta que la CUP “ha donat per finalitzat l’armistici”.

El passat cap de setmana es van practicar nou detencions durant els aldarulls ocorreguts en la protesta per la detenció de Puigdemont i l’empresonament de dirigents independentistes. Un centenar de persones, entre les quals 23 agents dels Mossos, van rebre atenció sanitària, principalment per contusions, ha informat el Servei d’Emergències Mèdiques de la Generalitat (SEM). Aquest dimecres, els Comitès de Defensa de la República (CDR), han tallat durant hores vies principals d’accés i sortida com l’AP-7 i la N-340.

Les darreres hores, així mateix, ha aparegut pintades d’Arran, organització juvenil de la CUP, a prop de la casa que el jutge Pablo Llarena, instructor de la causa sobre el procés, té a Das (la Cerdanya): “Llarena feixista! Ni a Das, ni enlloc” i “Els Països Catalans seran el vostre infern”, són dues d’aquestes.

Després de la seva detenció al nord d’Alemanya, Puigdemont ha manifestat que “ara no hi ha d’haver violència”, segons ha traslladat la seva esposa, Marcela Topor, a El Punt Avui. Torrent, per la seva part, ha fet una crida “a la calma i a la responsabilitat de tothom”. Els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva han demanat una reacció pacífica. Alguns sectors independentistes han batejat les mobilitzacions dels darreres dies com la “primavera catalana”.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari