Qui es retrata en primera fila als actes de Trias i Graupera?

pujol ferrusola llibre trias
pujol ferrusola llibre trias

La presentació de Tot el que no es volia dir, el llibre de l’exalcalde de Barcelona i cap de files del PDECat a la capital catalana, Xavier Trias, ha comptat amb una primera fila de convidats d’excepció. Al costat de Puri Arraut, l’esposa de Trias, hi havia l’expresident Jordi Pujol i l’esposa d’aquest, Marta Ferrusola, ambdós imputats -com els seus set fills- per l’escàndol de la fortuna familiar amagada a l’estranger.

El matrimoni Pujol Ferrusola es trobava a un costat del passadís que dividia la primera filera de cadires. A l’altre hi havia destacades figures del partit successor de Convergència: la presidenta en funcions del PDECat i exvicepresidenta de la Generalitat Neus Munté (que vol ser candidata a l’alcaldia de Barcelona), Marta Pascal i Mercè Conesa, la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès. A l’acte també ha assistit l’esposa de l’exconseller empresonat Joaquim Forn, una figura política molt propera a Trias, que ha estat homenatjada. A la segona fila hi havia l’exconseller Germà Gordó (imputat pel cas del 3%) i el tinent d’alcalde de BComú Jaume Asens. També hi eren altres exconsellers com Andreu Mas-Colell i Jordi Jané.

Pel que fa a la conferència amb què el filòsof sobiranista Jordi Graupera ha plantejat aquesta setmana que l’independentisme organitzi unes primàries per triar un candidat a l’alcaldia de Barcelona que representi la causa, han destacat diverses compareixences a la vora de l’escenari del Teatre Victòria. Entre altres, hi havia el dirigent de Demòcrates Toni Castellà, que ha mostrat la seva inclinació per la idea presentada per Graupera, així com el diputat de JxCat Quim Torra, Eduard López (ERC) i Jordi del Río (Avancem).

Així mateix, Graupera va atraure una notable representació del sector indepe hiperventilat. Al marge del seu amic i també filòsof Bernat Dedéu i de Torra, hi eren els germans Joan Maria i Ramon Maria Piqué. El primer, cap de campanya de JxCat a Bèlgica, excap de premsa d’Artur Mas i responsable de relacions amb els mitjans estrangeres del govern de Carles Puigdemont, és famós per les seves enganxades amb periodistes sobre el posicionament de la UE quant a la independència, i ha estat assenyalat per Reporters sense Fronteres per pressionar periodistes. El seu germà Ramon Maria és el responsable d’imatge de la candidatura de Junts per Catalunya.

A més, hi havia la guanyadora de les eleccions al secretariat nacional de l’ANC, la professora d’Economia de la UB Elisenda Paluzie, la qual deia recentment a Vilaweb: “La mentalitat castellana, que és conqueridora i no pas negociadora; com més cedeixes, més vol humiliar”. Una observació diplomàtica comparada amb una que va dedicar als espanyols un altre dels assistents, l’exdirector de TV3 i exdirector general de FC Barcelona Joan Oliver. “Els espanyols són espanyols i són xoriços pel fet de ser espanyols, des del meu humil punt de vista”, va dir fa una dècada a RAC1 en plena escomesa a Manuel Pizarro (PP). Oliver també va ser el darrer president de l’extinta Fundació Catalunya Oberta, el think tank nacionalista i liberal promogut per Lluís Prenafeta (ex-mà dreta de Pujol), del qual era membre adherit Jordi Graupera.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.