Les tensions marquen la renovació de l’ANC

L'entitat celebra comicis amb l'ambient enrarit i amb Alsina i Minoves com a favorits
ANC a Igualada
ANC a Igualada

Fins a 37.630 socis amb dret a vot de l‘Assemblea Nacional Catalana (ANC) estan cridats per elegir els 77 membres del seu secretariat nacional. Les eleccions acaben avui a les 16 h.

Per ocupar aquests càrrecs s’han presentat 135 aspirants. La renovació serà intensa si es té en compte que fins a una trentena dels anteriors membres de la direcció no poden renovar a l’haver esgotat el temps de mandat, segons els estatuts de l’organització.

En tot cas, avui se sabran els nous integrants de l’òrgan, però serà el dissabte, 24 de març, quan aquests nomenin al nou president de l’Assemblea, en substitució de Jordi Sànchez.

La renovació es presenta convulsa i amb tibantors per diverses raons i fronts: l’ANC i Òmnium Cultural semblen haver-se distanciat les últimes setmanes; les exclusions de candidats per a la cursa electoral –Antonio Baños-, sumades a la circulació per les xarxes i entre els socis de llistes “d’afins”, han reobert les sospites d’interessos partidistes per aconseguir el control de l’entitat.

Finalment, els dos principals noms que opten a la presidència, Adrià Alsina i David Minoves, mantenen tenses diferències.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari