Puigdemont aposta per una Espanya confederal

L'expresident de la Generalitat diu que una organització política com la que té Suïssa podria agradar als catalans
puigdemont video
puigdemont video

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat que si Espanya tingués una organització política com la que té Suïssa, que és una república confederal integrada 26 estats (cantons), podria ser una fórmula que acabés agradant als catalans.

En una entrevista a la Televisió Suïssa (RTS), Puigdemont ha dit que “si Espanya proposa un model equiparable al de Suïssa, és una idea que es pot treballar”, afegint que “pot ser una idea que pot convèncer la majoria dels catalans”.

L’expresident català ha assegurat que no té previst traslladar la seva residencia a Suïssa, on ja viu l’exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, fugida com ell de la justícia espanyola. Puigdemont ha afirmat que “estic molt ben instal·lat” a Brussel·les, reblant que “m’agrada molt ser a la capital d’aquesta pàtria que es Europa”.

Carles Puigdemont ha fet aquestes declaracions a la televisió suïssa, en previsió que diumenge es desplaci a la capital helvètica, Ginebra, per participar en un debat emmarcat en el Festival de Cine i Fòrum Internacional sobre Drets Humans (FIFDH).

El FIFDH ha dit que la presència de Puigdemont al festival respón a que en la clausura es projectarà la pel·lícula ‘Catalunya: Espanya un pas de la crisi de nervis‘, de Sylvain Louvet, Gary Grabli i Julie Peyrard.

El govern suís ha fet públic un comunicat en el qual afirma que “Suïssa recorda que la qüestió de Catalunya és un afer de política interna d’Espanya i que és una qüestió que ha d’abordar-se en el marc de l’ordre constitucional espanyol”, i que “les autoritats suïsses i espanyoles estan en contacte”.

El comunicat recorda que “les modalitats de l’estada del senyor Puigdemont es regeixen per la legislació suïssa i per l’acord sobre lliure circulació de persones. Com a ciutadà espanyol, el senyor Puigdemont pot moure’s lliurement en l’espai Schengen“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides