El jutge manté la causa per odi contra dues mestres de la Seu

La investigació sobre altres sis docents ha estat arxivada
escola Mossèn Albert Vives la seu
escola Mossèn Albert Vives la seu

El titular del jutjat d’instrucció número 1 de la Seu d’Urgell manté oberta la investigació contra dues mestres de primària de l’escola pública Mossèn Albert Vives -que dirigeix el també regidor d’Esports de l’ajuntament, Isidor Alberich- en veure indicis de delicte d’incitació a l’odi.

Les professores estan imputades per unes presumptes declaracions a les aules que haurien tingut lloc el 3 d’octubre, dos dies després de la celebració del referèndum il·legal. En canvi el magistrat ha decidit arxivar la causa contra altres sis mestres que encara mantenien la condició d’investigades.

El gener passat va prendre aquesta darrera decisió arran que la Fiscalia sol·licités l’arxivament de la causa oberta al director i altres professors d’Educació Infantil del col·legi Mossèn Albert Vives, la directora i una docent del Pau Claris i la directora de l’escola La Salle.

Segons les denúncies, alguns alumnes haurien patit “humiliacions, insults i fins i tot agressions”, cosa que suposadament coneixen la resta de companys i professors.

El jutge continua investigant si els professors havien “incitat de manera directa els seus alumnes […] a la comissió de fets mínimament concretats dels que es pugui predicar la discriminació, l’odi, l’hostilitat o la violència contra grups o associacions”.

El delicte d’odi, que s’ha aplicat en casos de xenofòbia o homofòbia, està castigat al Codi Penal vigent amb penes de presó d’entre un i quatre anys i amb multes d’entre sis i dotze mesos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides