Els ‘papers de Sant Adrià’ connecten la gènesi del procés amb l’ocultació del 3%

CDC volia informació sensible del PP per negociar en cas necessari, segons una nota atribuïda als Mossos
Artur Mas
Artur Mas

La documentació que va interceptar el 26 d’octubre la Policia Nacional quan agents dels Mossos d’Esquadra es disposaven a destruir-la a una incineradora de Sant Adrià de Besòs inclou una nota que vincula la gènesi del procés sobiranista amb la necessitat per part de Convergència de tapar els escàndols de corrupció de les ITV i del 3%, informa El Mundo.

En particular, segons aquest diari, entre la informació remesa a la magistrada de l’Audiència Nacional Carmen Lamela els investigadors han fet constar una nota amb data del 12 d’octubre del 2012 referent a un “pla independentista de CDC”, a la qual es reflecteixen “gestions que s’estan practicant sobre les estructures de cobertura dissenyades i muntades des de fa anys per certs dirigents de CDC, així com d’Unió, per camuflar el cobrament de suborns i/o comissions”.

La Policia, així mateix, ha informat Lamela que els Mossos indiquen en la seva “nota informativa” que el 25 de novembre del 2011 va tenir lloc una reunió en la qual ubiquen l’inici d’un pla independentista. En una trobada el mes següent, s’hi diu segons els investigadors, hi van participar tres fills de l’expresident Jordi Pujol -Jordi Júnior, Oriol (llavors dirigent de CDC) i Josep-. Del contingut de la reunió, l’existència de la qual neguen els Pujol segons El Mundo, s’hauria informat “persones afins” del món empresarial i mediàtic.

La citada nota, que segons el mateix diari no porta firma, assenyala que “CDC pretenia ocultar tot l’entramat de cobraments de comissions dels denominats casos 3% i cas ITV. Aquest procés iniciat per CDC tenia com a prioritat teixir aliances amb la patronal Femcat, amb destacats membres de la Judicatura i de la Fiscalia”, així com de l’Església i de formacions polítiques com el PNB.

A més, hi consta una estratègia “ofensiva-defensiva” amb la suposada intenció d’aconseguir “informació sensible de PP” per negociar amb el partit liderat per Mariano Rajoy “en cas que les coses es posessin difícils”, relata l’informe policial remès a l’Audiència Nacional. En aquest marc, els investigadors asseguren que un grup empresarial va pressionar perquè es denunciessin “suborns per part de dirigents del PP”.

Puig i el PP
A banda de les dades d’altres notes, entre les quals una referida als diners offshore de la família Pujol Ferrusola, la informació enviada per la Policia a la magistrada Lamela assenyala que els mossos que s’encarregaven de la seguretat de la dirigent del PP català Alicia Sánchez-Camacho informaven dels moviments d’aquesta -i dels de l’aleshores ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, quan venia a Barcelona- a Felip Puig, llavors conseller d’Interior.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides