Munté al jutge sobre l’1-O: “No era, evidentement, un referèndum”

L'exvicepresidenta diu que 'La Vanguardia' revela de manera esbiaixada la seva declaració
neus munte
neus munte

L’exvicepresidenta del govern català Neus Munté ha criticat a Twitter el tractament informatiu realitzat per La Vanguardia de les seves declaracions en seu judicial sobre l’1-O. En l’àudio publicat pel diari de Godó, la dirigent del PDECat diu que “no era, evidentment, un referèndum”.

Va explicar al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, a més, que va participar en la votació però que s’havia desvinculat de l’organització perquè havia dimitit el juliol. També va assegurar que havia pres la decisió de plegar després de reflexionar amb la seva família, ja que no volia iafrontar una inhabilitació i una multa com les que es van derivar del 9N per a Artur Mas, Quico Homs, Irene Rigau i Joana Ortega.

Munté troba que “la selecció de declaracions davant el Suprem que ha anat traient La Vanguardia és esbiaixada i sense tenir en compte ni preguntes ni explicacions completes”.

“Una irresponsabilitat”, segons Baiget
D’altra banda, va reconèixer que va afectar-la molt el cessament del conseller Jordi Baiget, el qual va perdre “la confiança” del president Carles Puigdemont en manifestar dubtes sobre la celebració del referèndum a El Punt Avui. Quan aquest exresponsable del departament d’Empresa i Coneixement va comparèixer davant Llarena, va explicar que l’1-O tenia por a possibles repercussions després del 9N i que considerava “una irresponsabilitat” el fet d’impulsar un referèndum unilateral.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides