ERO amb 177 acomiadats a ‘El Periódico’

Els treballadors retreuen a Grupo Zeta que s'hagi negat a una treva per seguir negociant
el periodico mani ere
el periodico mani ere

Els treballadors d’El Periódico de Catalunya han anunciat que la direcció de Grupo Zeta, l’empresa editora del diari, ha formalitzat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectarà 177 persones: 85 treballadors de la redacció 55 d’administració i sistemes informàtics, 19 de publicitat i 18 de la logística de la publicació.

Denuncien que l’ERO té un abast lleugerament més ampli del previst, ja que aquest pretén desprendre’s d’un 46% dels 383 efectius diari, mentre que els càlculs previs apuntaven a un 45%, amb l’objectiu de reduir massa salarial.

Els treballadors lamenten que es tracta del “major atac patit en els 40 anys d’història” del rotatiu i el fet que l’empresa hagi preferit l’ERO a establir una treva per seguir negociant fins al març, un termini que indiquen que es podria haver aprofitat per cercar voluntaris a deixar l’empresa. A partir d’ara, estudiaran dur a terme “una escalada de mobilitzacions” contra l’ERO.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides