El masclisme de García Albiol

PARTIT POPULAR | Declaracions polèmiques
García Albiol
García Albiol

El masclisme és una xacra que, suposadament, tots els polítics asseguren que volen combatre. Però ni tots fan el mateix diagnòstic, ni tots ho fan de la mateixa manera. I és que de vegades hi ha líders polítics que, quasi sense adonar-se’n, destil·len un masclisme interioritzat a les seves declaracions que contradiu completament el discurs oficial d’igualtat que proclamen.

És, clarament, el cas del president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol. Fa només uns dies, el popular va voler criticar la possibilitat que la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, acabés sent la candidata alternativa a Carles Puigdemont a la presidència de la Generalitat. Però per fer-ho, va tirar de masclisme al més pur estil classicot. Per referir-se a ella va utilitzar paraules i qualificacions com “l’amigueta de Puigdemont”, “aquesta noieta”, “una senyora sense mèrit polític”… per acabar-ho rematant assegurant que si ella era la candidata “la institució mai hauria imaginat caure tan baix, ni ella aspirar a tant”.

Les paraules de García Albiol, però, s’aguanten menys encara quan algú compara els currículums acadèmic i polític d’Artadi i García Albiol. I és que el popular no pot evitar engaltar barbaritats com aquesta o com la que va deixar anar quan va veure les urnes de l’1-O i va dir que semblaven els “cubells que fa servir la dona per a la roba bruta”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides