L’ANC i Òmnium van destinar 1,5 ME a l’1-O, segons la Guàrdia Civil

L'informe ha estat remès als jutges Carmen Lamela i Pablo Llarena
sanchez cuixart
sanchez cuixart

Un informe de la Guàrdia Civil xifra en 1,5 milions d’euros el finançament destinat per l’ANC i Òmnium Cultural del 7 de setembre a l’11 d’octubre a la celebració del referèndum de l’1-O, segons revelen El Confidencial i Eldiario.es.

L’informe, que ha estat remès a la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela i al magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, assenyala que aquestes associacions van facilitar suport logístic mitjançant abonaments, i no només mobilitzacions.

Els investigadors desglossen nou partides i distingeixen imports destinats a l’1-O o a les concentracions dels dies 20 i 21, organitzades com a reacció a l’operació Anubis, la qual va incloure escorcolls i detencions al Departament d’Economia de la Generalitat.

Quant a la preparació de l’1-O, l’informe de la Guàrdia Civil assenyala que l’ANC i Òmnium van gastar més de 300.000 euros en empreses d’autobusos, gairebé 70.000 euros en impremtes i copisteries, 560.000 euros en publicitat i 177.000 més en logística.

Hisenda, l’1-O i TV3
D’altra banda, Hisenda té en el punt de mira TV3 pels pagaments per publicitat de l’1-O. Segons publica OKdiario citant el contingut d’una reclamació signada pel secretari d’Estat d’Hisenda José Enrique Fernández de Moya i adreçada a la interventora general de la Generalitat, Rosa Vidal, el govern espanyol exigeix als responsables econòmics de la Generalitat que facilitin a la justícia totes les dades fiscals, així com despeses i ingressos, incloses les relacionades amb TV3 i altres mitjans de comunicació.

També s’exigeixen en la mateixa comunicació detalls relatius a despeses d’observadors internacionals, webs de difusió de l’1-O, personal dedicat als preparatius i altres despeses d’aquella jornada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides