El TC admet a tràmit el recurs del Parlament a l’article 155

Dóna quinze dies a les parts per a personar-se però suspèn el termini de la Generalitat fins que decaigui la intervenció
Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs que va presentar el Parlament contra l’aplicació de l’article 155, aprovat al Senat. Alhora, però, n’ha paralitzat la tramitació perquè la Generalitat ha de poder-hi presentar al·legacions.

Com que, justament per l’aplicació del 155, la Generalitat està intervinguda pel govern espanyol, hi pot haver conflicte d’interessos.

Fins que es deixi d’aplicar el 155 el cas estarà aturat. És el mateix que va fer amb el recurs que va presentar Podem contra el mateix article.

El Parlament va recórrer davant el Tribunal Constitucional l’activació de l’article 155 el 8 de gener, a l’entendre que va vulnerar el principi d’autonomia i de participació política i es va aplicar de forma “desproporcionada”, davant una “mera declaració retòrica” de l’expresident català Carles Puigdemont.

El seu recurs d’inconstitucionalitat argumenta que les mesures del 155 van suposar una suspensió “de facto” de l’autonomia catalana i, amb la dissolució del Parlament, van comportar un “control polític de conveniència”, i van situar la cambra catalana “en una posició de subordinació jeràrquica” respecte al Govern d’Espanya.

 

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari