Jordi Sánchez acusa la premsa de destrossar els cotxes policials el 20-O

L'expresident de l'ANC afirma tenir missatges en què s'assegurava que no hi havia tensió policial per l'1-O
jordi sanchez
jordi sanchez

Jordi Sánchez, expresident de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i diputat de JxCat empresonat a Soto del Real, ha dit davant del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que havia rebut missatges previs a l’1-O en els quals s’assegurava que no hi havia tensió policial.

Segons publica La Vanguardia, en la seva declaració de l’11 de gener, Sánchez afirma que “va haver-hi moltes converses, durant aquests dies, algunes d’elles amb representants del Govern d’Espanya, concretament el 30 de setembre. I aquestes converses, algunes d’elles estan en missatges telefònics guardats, no feien preveure en cap cas el que va ocórrer l’1 d’octubre“.

L’expresident de l’ANC va oferir al jutge els missatges dient que “són comunicacions privades que a mi em feien preveure que podria haver-hi en algun lloc alguna tensió, podria haver-hi algun altercat, però no el que va ocórrer l’1 d’octubre”.

Sobre la crida ciutadana que es va fer des de l’ANC i Òmnium Cultura, Sánchez afirma que “la resistència passiva de la ciutadania amb la voluntat de les forces de requisar les urnes van generar situacions on va haver-hi imatges molt dures que mai s’havien d’haver produït. Les agressions que van sofrir els ciutadans i els agents de seguretat ha estat el pitjor en molts anys que ha ocorregut a Catalunya”.

El fiscal va insistir, durant l’interrogatori, a preguntar a Jordi Sánchez que si sabia que la convocatòria de l’1-O era il·legal perquè van fer una crida a la participació, a la qual cosa Sánchez va dir “potser el meu error va ser pensar que com ja va succeir en la consulta del 9 de novembre hi hauria una prohibició que faria que aquest acte definit com a referèndum no tindria unes conseqüències legals i que hi hauria una acció proporcionada, una acció d’oportunitat dels cossos i forces de seguretat que l’única cosa que garantirien era que no hi hagués incidents”.

El diputat de JxCat va defensar davant el jutge que mai ha estat partidari de la DUI, afirmant que “dins de l’independentisme hi ha moltes opinions, hi havia molts fulls de ruta. En el tema de la DUI hi ha moltes opinions. Jo tinc la meva, no la tinc avui que estic a Soto del Real”.

Com també va fer l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, davant del Tribunal Suprem, Jordi Sánchez ha dit que la declaració d’independència feta a la cambra catalana el 27 d’octubre “no es va publicar, així que va tenir la validesa que va tenir”.

Sobre els fets ocorreguts davant la conselleria d’Economia i Hisenda el passat 20-O, Jordi Sánchez ha afirmat que “els primers danys d’aquests vehicles, i en gran part, ho van produir no manifestants sinó professionals de la premsa que van decidir ocupar aquests vehicles” en referència a les destrosses fetes als vehicles de la Guàrdia Civil aparcats davant el departament del govern català durant l’escorcoll fet per una comitiva judicial.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari