ERC proposa Roger Torrent per presidir el Parlament

L'alcalde de Sarrià de Ter prendrà el relleu de Carme Forcadell com a segona autoritat del país
Título de la imagen
Título de la imagen

ERC ja ha escollit el que serà, si no hi ha sorpreses de darrera hora, el relleu de Carme Forcadell al capdavant de la Presidència del Parlament. Es tracta del que va ser portaveu adjunt de JxSí en l’anterior legislatura, Roger Torrent.

Així ho ha decidit l’executiva dels republicans, reunits aquest dimarts a la tarda a la seva seu del carrer Calàbria de Barcelona, després de plantejar diversos noms, entre els quals hi havia l’ex eurodiputat Ernest Maragall, o els diputats Antoni Castellà i Alba Vergés, que es proposa com a secretària de la Mesa.

L’executiva permanent del partit i el nou grup parlamentari d’ERC ja han ratificat la proposta i posteriorment l’han comunicat a la resta de formacions, segons han informat els republicans en un comunicat.

Torrent ja ha expressat que “serà un honor” prendre el relleu de Forcadell i ha promès, si és elegit, treballar per “posar la institució al servei de la ciutadania i no de les forces del 155”.

Torrent, de 38 anys, va néixer a Sarrià de Ter, d’on és alcalde des de 2007, i tota la seva trajectòria política l’ha dut a terme a les files dels republicans. Llicenciat en Ciències Polítiques, va entrar a les joventuts d’ERC amb 19 anys i és regidor del seu poble des dels 20.

El seu ascens a la política catalana arriba de la mà de la nova direcció que encapçala Oriol Junqueras. És elegit diputat al Parlament per ERC a les eleccions de 2012 i renova el seu escó a les eleccions de 2015.

(Visited 302 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari