Puigdemont i Junqueras presenten les credencials al Parlament

El bloc independentista pot quedar sense una majoria de diputats amb capacitat de vot en directe
Junqueras i Puigdemont en un ple al Parlament.
Junqueras i Puigdemont en un ple al Parlament.

El candidat de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el líder d’ERC i exvicepresident català, Oriol Junqueras, han presentat les seves credencials al Parlament de Catalunya com a diputats electes per a la pròxima legislatura.

També han presentat les seves credencials el número dos de Junts per Catalunya i president de l’ANC, Jordi Sánchez, i l’exconseller d’Interior de l’executiu de Puigdemont, Joaquim Forn, que també s’havia presentat per la llista de Junts per Catalunya. Sánchez i Forn es troben a la presó madrilenya d’Estremera amb Junqueras.

Altres credencials que també han arribat al Parlament són les de l’exconseller de Salut, Toni Comín, que va concórrer a les llistes d’ERC i que es troba fugit a Brussel·les en companyia de Puigdemont i dels exconsellers d’Ensenyament i Cultura, Clara Ponsatí i Lluís Puig, que encara no han presentat les seves credencials.

La voluntat de tenir l’acte de diputat al Parlament per part de Puigdemont, Junqueras, Comín, Sánchez i Forn posa en perill la majoria independentista de la cambra. El bloc independentista pot quedar amb 65 diputats amb capacitat de votar en directe al Parlament, mentre que la majoria se situa en els 68 escons.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.