L’epidèmia de grip col·lapsa els centres sanitaris

Els sindicats denuncien que s'estan superant les 100 visites per torn als Centres d'Atenció Primària
vall d'hebron
vall d'hebron

Metges de Catalunya i Comissions Obreres denuncien que els serveis d’urgències d’hospitals i dels Centres d’Atenció Primària (CAP) estan col·lapsats a causa de l’epidèmia de grip.

Els sindicats expliquen que s’estan superant les 100 visites per torn de cada metge als CAP, cosa que està provocant una situació “insostenible” que provoca “extrema ansietat” al personal sanitari, metges i infermers.

També es dona la circumstància que creix el nombre de pacients que esperen en els passadissos dels hospitals a què els adjudiquin un llit, que en alguns casos com el de l’Hospital de la Vall d’Hebron s’ha denunciat que poden estar fins a quatre dies en aquestes condicions.

L’increment de malalts de grip que demanen hora per ser visitats als centres sanitaris ha generat que alguns metges estiguin concertant visites amb 25 dies d’espera.

Des de CCOO es culpa del col·lapse sanitari a les polítiques del darrer executiu de la Generalitat, presidit per Carles Puigdemont, per no haver “revertit” les retallades en Salut que va fer el govern d’Artur Mas des del 2012.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat que s’han perdut 51.023 llocs de treball en la sanitat pública des de l’estiu, cosa que segons el sindicat està provocant que a Catalunya en centres com Vall d’Hebron, l’Hospital de Lleida o el Germans Trias, els boxes estiguin doblats i hi hagi pacients en els passadissos.

Per la seva banda, la Conselleria de Salut ja ha decretat la situació d’epidèmia de grip que pateix Catalunya, al passar dels 109,4 casos per cada 100.000 habitants. El virus d’aquest any és molt agressiu i està afectant el doble de malalts que el de l’any passat.

Els experts expliquen que la mutació del virus d’enguany ha provocat que la vacuna que s’ha aplicat només hagi estat efectiva en el 25% de la gent a la qual se l’ha administrat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides