Picabaralla per la pèrdua de l’Agència del Medicament

Amsterdam li guanya la partida a Barcelona i els polítics es culpen de l'eliminació
Sense títol
Sense títol

Amsterdam s’ha endut finalment la seu de l’Agència Europea del Medicament. Barcelona, reconeguda per tothom com la millor opció tècnica, ha quedat eliminada en la primera ronda de votacions.

Les reaccions no s’han fet esperar, el govern de Madrid ha assenyalat el procés independentista com a culpable del fracàs i l’exgovern català a l’article 155 de la Constitució, impulsat pel president Mariano Rajoy.

En la roda de premsa de valoració posterior a la decisió, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha culpat al procés independentista de la desfeta: “Jo m’atreveixo a dir que aquest potser és un altre dels danys directes als quals ens ha pogut portar l’independentisme a Catalunya”.

Montserrat s’ha desplaçat fins a Brussel·les per encapçalar la delegació espanyola davant la votació.

D’altra banda, el president de la Generalitat destituït, Carles Puigdemont, ha carregat durament contra l’Estat espanyol, a qui ha responsabilitzat de la derrota de la candidatura de Barcelona.

Puigdemont ha assegurat que “Barcelona era favorita fins a l’1 d’octubre”. “Amb la violència, el retrocés democràtic i el 155, l’Estat l’ha sentenciat”, ha agregat.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat que la de la Ciutat Comtal “era la millor candidatura a nivell tècnic”, però que “ni la DUI ni el 155 han ajudat”. I ha advertit: “Menys ajudarà que ara els uns acusin als altres. Treballem perquè tot el treball realitzat sigui aprofitat per a nous reptes de futur, Barcelona s’ho mereix”.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari