Rato i Acebes, a judici pel cas Bankia

Seuran a la banqueta de l'Audiència Nacional com a acusats de falsejar dades de la sortida a borsa de l'entitat
Sense títol
Sense títol

El magistrat de l’Audiència Nacional Fernando Andreu ha obert judici oral contra Rodrigo Rato i 31 persones más, que seuran a la banqueta dels acusats com a presumptes autors d’un delicte de falsedat comès amb els comptes de Bankia en el marc de la sortida a borsa de l’entitat.

A banda de Rato, expresident de Bankia, exvicepresident del govern espanyol i exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), també seran acusats en el judici l’entitat mateixa, el Banco Financiero y de Ahorros (BFA) i l’auditora Deloitte.

Entre les persones que seran jutjades hi ha, així mateix, el també exministre Ángel Acebes, l’expresident de la patronal madrilenya Arturo Fernández, l’exsecretari d’Estat Estanislao Rodríguez Ponga, l’exconseller d’OHL i amic personal dels reis d’Espanya Javier López Madrid i l’exdirector general de Caja Madrid Ildefonso Sánchez Barcoj.

Pel que fa a les penes, l’acte d’obertura de judici oral recull les peticions dels escrits de la Fiscalia i les 44 acusacions. Per a Rato, el Fiscal demana cinc anys de presó, així com el pagament conjunt i solidari per part de tots els acusats d’indemnitzacions als inversors que no hagin estat indemnitzats per Bankia.

El judici per delictes de falsedat en els comptes anuals del 2010 i el 2011 i de frau d’inversions no té data de moment. Els advocats dels acusats disposen de 20 dies per presentar els seus escrits de defensa.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari