Trapero no s’allista amb Puigdemont

Marina Geli sí que formarà part de la candidatura Junts per Catalunya
Forn i Trapero
Forn i Trapero

Les hores prèvies al tancament de les llistes de les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre han portat dues novetats quant a la candidatura del PDECat, Junts per Catalunya, que liderarà des de Bèlgica l’expresident Carles Puigdemont.

Després de la inclusió del president de l’ANC, Jordi Sànchez, s’ha conegut que el major dels Mossos que va ser rellevat pel govern espanyol com a cap d’aquest cos policial, Josep Lluís Trapero, ha declinat l’oferiment de Puigdemont per formar part de la seva llista electoral.

El Confidencial havia revelat que una clau de la proposta de Puigdemont era l’aforament pel fet d’esdevenir representant electe, el qual hauria impedit que la causa per sedició en què Trapero està sent investigat depengués de l’Audiència Nacional. Però el mateix Trapero ha descartat sumar-se a cap llista, tot dient que no pensa dedicar-se a la política i que preveu seguir sent un agent policial. La connexió personal entre Trapero i Puigdemont és coneguda des que es van difondre les imatges d’una paella compartida a Cadaqués, l’estiu del 2016, amb altres amistats que són també figures públiques, com ara l’escriptora Pilar Rahola i l’expresident del FC Barcelona Joan Laporta.

A diferència del cas de Trapero, Puigdemont ha pogut lligar la incorporació de l’exconsellera de Salut socialista Marina Geli, la qual ocuparà un dels darrers llocs de la demarcació de Barcelona. Fa dos anys va tancar la llista de Junts pel Sí a Girona. A Twitter, Geli ha explicat que ha descartat “per raons professionals” anar als primers llocs de la llista, però que vol “ser ajuda, amb humilitat des del catalanisme social, a cosir voluntats polítiques i socials del sobiranisme, de grans majories”. Partidària ara de la llista unitària, Geli va ser consellera dels governs de Pasqual Maragall i José Montilla, entre el 2003 i el 2010.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari