Un conseller de Sant Julià de Lòria, condemnat per agredir la seva germana

Joan Vidal va ser multat per una falta de lesions
joan vidal valira
joan vidal valira

El conseller menor de Sant Julià de Lòria (Andorra) i responsable del departament d’Obres i Urbanisme del Comú, Joan Vidal Martínez, va ser condemnat el 12 de juny de 2014 pel Jutjat de primera instància i instrucció n. 5 de la localitat del Vendrell (Baix Penedès). Segons ha pogut saber LA VALIRA, va ser sentenciat per abraonar-se i colpejar la seva germana Elisabeth, a la qual va provocar diverses ferides de consideració.

Els fets van succeir el 30 de gener de 2014 al domicili de la mare d’ambdós, ubicat al Vendrell. Segons recull la sentència, durant una discussió familiar, el conseller lauredià va “agafar pel coll la seva germana Elisabeth Vidal Martínez i la va sacsejar durant uns minuts, arrossegant-la des del menjador fins a una habitació i colpejant-la contra la paret. A conseqüència d’aquesta agressió, la Sra. Vidal va patir contusions en ambdós colzes i braços i en la cara posterior del tronc que va requerir per a la seva curació set dies, dels quals un va ser impeditiu”. A més, segons va denunciar la víctima davant dels Mossos d’Esquadra, el seu germà la va insultar, cridant-li “puta!”.

En el seu escrit de defensa, el representant comunal es va justificar dient que “havia rebut una mala notícia en relació amb la seva filla el dia dels fets” i que això el va trasbalsar. També va aportar al jutge un informe psiquiàtric, però que, segons la sentència, “no consta signat, ni segellat, ni porta el membret de cap professional mèdic, per la qual cosa no se li pot demanar credibilitat”.

Per aquesta insòlita agressió contra la seva germana, l’edil va ser condemnat per una falta de lesions a trenta dies de multa amb una quota diària de 3 euros.

Poc després de rebre aquesta sentència condemnatòria, Joan Vidal es va integrar en representació de la coalició Laurèdia en Comú-Demòcrates per Andorra (DA) com a número 4 en la llista encapçalada per Josep Miquel Vila, que va guanyar les últimes eleccions comunals a la parròquia laurediana.

Paradoxalment, a proposta de DA, el Consell General d’Andorra va aprovar fa dos anys la Llei per a l’erradicació de la violència de gènere i la violència domèstica que condemna sense embuts agressions com la del representant del partit de Toni Martí a Sant Julià envers la seva germana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides