Lluís Puig diu que la proclamació de la república es va fer “conscientment”

L'extitular de Cultura afirma que tothom sabia que Catalunya no té exèrcit ni capacitat de control de fronteres
Lluís Puig
Lluís Puig

L’exconseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig, ha afirmat que Carles Puigdemont va voler tirar endavant amb la proclamació de la república a Catalunya “conscientment”.

Lluís Puig, en una entrevista al canal 3/24 des de Brussel·les on es troba amb Puigdemont, ha afirmat que “potser l’únic que podem dir és que no sabíem la maquinària monstruosa que teníem davant. Però, i si fèiem la declaració i davant ens trobàvem persones educades, normals i amb ganes de parlar?”, afegint que s’esperaven “trobar davant a persones majors d’edat amb qui parlar” però que el Govern espanyol no va voler dialogar.

Puig ha afirmat que tothom sabia les possibilitats reals d’implementar la república, ja que Catalunya no té exèrcit ni capacitat de control de les fronteres. Amb tot, però, ha defensat que el govern de Puigdemont “vam fer el que havíem de fer”.

D’aquesta manera, l’exconseller ha respost el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, que aquest dilluns ha afirmat que no s’ha pogut tirar endavant amb la república catalana per “la violència” amb la que ha respost l’Estat.

A banda d’ERC, altres veus autoritzades de l’independentisme estan reconeixent que Catalunya no estava en condicions d’aplicar les lleis de la independència aprovades pel Parlament, com és el cas de l’exconsellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.