Puigdemont s’ha lliurat a la policia belga

L'expresident i els quatre exconsellers s'han personat a declarar en una comissaria de Brussel·les
Título de la imagen
Título de la imagen

El president cessat, Carles Puigdemont, i els quatre exconsellers, Clara Ponsatí (Ensenyament), Toni Comín (Salut), Meritxell Serret (Agricultura) i Lluís Puig (Cultura), s’han entregat a un quart de deu d’aquest matí davant la policia federal de Brussel·les acompanyats dels seus advocats, segons ha confirmat aquest migdia un portaveu de la Fiscalia belga.

La fiscalia de la capital belga havia d’ordenar-ne de manera imminent la detenció per tal que un jutge d’instrucció decidís sobre la tramitació de les euroordres que pesen contra ells.

Els detinguts són a la seu de la fiscalia fins que declarin aquesta tarda davant del jutge que tindrà 24 hores per decidir.

Des de divendres a la nit, la fiscalia estudia l’ordre de detenció internacional contra ells dictada per la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela.

La fiscalia federal belga va transferir les ordres europees a la fiscalia local a última hora de dissabte després d’haver constatat que era “molt probable” que les cinc persones buscades fossin a Brussel·les.

Aquest dissabte al migdia, Puigdemont va fer un tuit en què assegurava que està disposat a cooperar amb la justícia belga després de l’ordre de detenció europea emesa per Espanya.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari