La Fiscalia de Brussel·les ordenarà la detenció de Puigdemont

L'expresident i els quatre exconsellers que l'acompanyen seran conduïts davant del jutge que decidirà l'extradició
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els quatre exconsellers que l’acompanyen a Brussel·les seran detinguts en les pròximes hores i portats davant un jutge d’instrucció que decidirà sobre la tramitació de les ordres europees de detenció i lliurament dictades per l’Audiència Nacional.

“Perquè un jutge sigui encomanat les persones buscades han de ser privades de llibertat”, ha explicat el portaveu de la Fiscalia de Brussel·les i magistrat Gilles Dejemeppe, que argumenta que fins que no siguin detinguts no s’establirà la jurisdicció de la causa i per tant no es pot assignar jutge.

Si Puigdemont i els seus ‘excconsellers’ es troben en la mateixa regió, el més probable és que es designi un mateix jutge d’instrucció. Un cop siguin portats davant del jutge, aquest tindrà 24 hores per prendre una decisió “sobre les citades Ordres Europees de Detenció i Lliurament (OEDE), segons ha explicat aquest dissabte la Fiscalia federal en un comunicat.

Les autoritats espanyoles reclamen els cinc polítics per presumptes delictes de sedició, rebel·lió i malversació de fons públics. Un cop estiguin detinguts, el jutge d’instrucció haurà de decidir si accepta o no l’euroordre i, en cas de fer-ho, mantindrà els acusats en presó preventiva o bé els deixarà en llibertat sota “certes condicions”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides