ERC guanyaria les eleccions del 21-D

Les forces independentistes no aconseguirien la majoria absoluta, malgrat una participació rècord per sobre del 80%
Título de la imagen
Título de la imagen

ERC guanyaria les eleccions del 21-D, segons el sondeig de GAD3 que publica avui La Vanguardia. La participació estaria per sobre del 80% i ERC obtindria el 29% dels vots, seguit per Ciutadans, amb el 21%, gairebé tres punts més que fa dos anys. El tercer lloc seria per al PSC, que obtindria el 20% de les paperetes, i el PDECat estaria en la quarta posició amb el 10% dels sufragis.

El sondeig indica que les forces independentistes assolirien entre 66 i 69 diputats, una xifra que frega els 68 escons necessaris per obtenir la majoria absoluta. Esquerra aconseguiria 45-46 escons, 14-15 el PDeCAT i la CUP passaria dels 10 diputats als 7-8. D’altra banda, C’s seria el segon partit de l’hemicicle, amb 27-28 diputats. En tercer lloc hi hauria el PSC, que obtindria entre 19 i 20 diputats, seguit del PPC (10-12) i de Catalunya en Comú, que cauria en la penúltima posició de l’hemicicle, amb 9-10 escons. Les formacions tenen fins dimarts per decidir si es presenten en coalició.

Gairebé el 60% dels consultats rebutja les actuacions judicials contra el president Carles Puigdemont i el seu Govern, destituït per l’executiu espanyol. El sondeig indica que més del 56% dels catalans desaprova l’aplicació de l’article 155, i un 60% dóna suport a la convocatòria d’eleccions anticipades. Pel que fa als candidats, el 27% dels consultats prefereixen el cessat Carles Puigdemont i el 17% a Santi Vila. Concretament, el 67% dels votants del PDECat s’inclinen per Puigdemont i un 10% aposten per l’exconseller.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides