El fiscal demana dos anys de presó per David Madí

Per la seva implicació en una trama de factures falses
Sense títol
Sense títol

La Fiscalia de Barcelona sol·licita per a David Madí, mà dreta de l’expresident Artur Mas a la desapareguda Convergència, que va ocupar el càrrec de secretari de comunicació del Govern, dos anys de presó, inhabilitació i multa per la seva presumpta implicació en una trama de factures falses.

També li atribueix, igual que a sis persones més, un delicte de falsedat documental en concurs amb dos més de frau fiscal. Entre els investigats hi ha l’empresari Juan Manuel Parra, un dels acusats en el judici del saqueig del Palau de la Música i que va reconèixer que va facturar a l’entitat cultural serveis prestats al partit nacionalista, entre ells part de la campanya electoral de CiU al Congrés dels Diputats el 2004. El fiscal també reclama per a ell dos anys de presó.

L’escrit del fiscal entregat al jutjat de Barcelona que ha instruït el cas assenyala que un productor audiovisual, que ha confessat i a qui es demana una pena menor, es va concertar amb Parra, cinc acusats més i David Madí “per portar a terme un engany” i defraudar Hisenda en l’exercici 2011. Per fer-ho, es van elaborar una sèrie de factures que no corresponien en realitat a una activitat econòmica. És a dir, eren falses. L’únic propòsit era “donar cobertura formal” al frau, sosté l’acusació pública.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides