SegurCaixa fulmina una pòlissa del Parlament per l’increment del risc

Associa la supressió de la cobertura de responsabilitat civil amb la suspensió de la Llei de transitorietat jurídica
forcadell 1-O votant
forcadell 1-O votant

SegurCaixa Adeslas ha suprimit l’assegurança de responsabilitat civil contractada pel Parlament de Catalunya argumentant un “gravíssim agreujament” del risc produït pels esdeveniments recents a Catalunya. Específicament, es refereix a la suspensió de la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la república decidida pel Tribunal Constitucional.

Aquesta companyia, integrada en el Grupo Mutua Madrileña i participada per CaixaBank, és una de les que ha traslladat la seva seu social fora de Catalunya els darrers dies. També ha estat notícia recentment perquè va rebutjar avalar la fiança de 5,2 milions d’euros imposada pel Tribunal de Comptes a l’expresident Artur Mas per l’organització de la consulta del 9 de novembre del 2014.

Pel que fa a Mas i el 9N, adduïa que no es contemplava l’organització de processos consultius sobre la independència. Quant a la pòlissa del Parlament, ha estat registrada a la cambra la carta amb què l’asseguradora exposa els motius de la seva decisió. Segons El Mundo, l’import de la pòlissa rescindida, signada el setembre del 2016, era de 87.000 euros i cobria danys materials del Parlament fins al 2019, any de finalització del contracte.

Lluís Guinó, vicepresident primer de la Mesa del Parlament, ha titllat la decisió de l’asseguradora d'”injustificable” jurídicament i “clarament política”, i ha avançat que la cambra revisarà la seva relació amb aquesta empresa.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari